Антон Хекимян

Директор „Новини, актуални предавания и спорт“, bTV Media Group
Антон Хекимян
Антон Хекимян

Био

Антон Хекимян е директор на отдел „Новини, актуални предавания и спорт“ на bTV Media Group от края на 2020 г. Цялата си професионална кариера той изгражда в bTV, където започва като стажант в нюзрума още в първи курс от следването си. Завършил е „Журналистика“, както и магистратура по „Електронни медии“ във Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ „Св. Климент Охридски“.

От 2004 година насам работи последователно като репортер, водещ на съботно-неделния сутрешен блок на телевизията, а от 2014 г. води предаването с най-голяма популярност и доверие сред зрителите в сутрешните часове – „Тази сутрин“. През годините е водещ и на много специални издания на bTV Новините, извънредни и изборни студия.

За работата си като журналист Антон Хекимян е носител на редица признания, сред които наградата „Достоен българин“ за активна доброволческа дейност след наводненията в Аспарухово (2015) и за професионализъм и всеотдайност при отразяването на COVID темата (2020). През 2016 и 2018 г. печели приза за висока езикова култура от Центъра за анализ на политическата и журналистическата реч, голямата награда за телевизионна журналистика „Свети Влас“ (2019) и много други.