Ирина Велева

Главен редактор, "Мениджър нюз"

Био

Ирина Велева е главен редактор на новинарския сайт с бизнес насоченост „Мениджър нюз“ от създаването му през 2009 г. до днес. Онлайн изданието е част от групата „МИТ Прес“ ООД, която стои и зад най-авторитетното бизнес списание в България „Мениджър“.

Ирина има дългогодишен професионален опит в журналистиката на различни позиции. Започва кариерата си през 1992 г. като част от екипа, създал едно от най-модерните по това време периодични издания, в. „Стандарт“. 10 години от професионалното ѝ израстване са свързани със „Синият Стандарт“ като репортер, редактор на новини и шеф на отдел „Вътрешна информация“. Впоследствие става главен редактор и автор на идейната концепция на списание „По-здрави“, което развива в продължение на 7 години до популярен и разпознаваем бранд на пазара на печатни издания у нас.

През 2008 г. става част от журналистическия екип на „МИТ Прес“OOД, първоначално като главен редактор на две специални допълнителни издания под шапката на „Мениджър“ – „Бизнес профил“ и „MODERNITY“, след което отново се завръща към оперативната журналистика, начело на „Мениджър нюз“.