Ива Дойчинова

Програмен директор на Радио „Фокус“

Био

Ива Дойчинова започва своя професионален път в радиожурналистиката в програма „Хоризонт“ на БНР. Впоследствие работи в първото частно Радио ФМ+ и в продължение на 14 години е водеща на предаванията „Трамвай желание“, „Ива и Джон“ и „Закуска с Ива“, което я превръща и в един от най-разпознаваемите гласове в родния ефир. От 2000 до 2006 г. Ива Дойчинова е „Програмен мениджър“ на петте основни екипа на частната медия: София, Бургас, Варна, Благоевград и Стара Загора.

Следва крачка към телевизията и през 2006 г. Ива се присъединява към сутрешния екип на БНТ в „Денят започва“. Води теми, свързани с образование, екология, здраве и културната част на блока.

От 2007 до 2011 г. е част от екипа на bTV и води предаванията „Часът на мама“ и „Денят е прекрасен“.

В телевизионния й опит още са: „Хит – 1“, първото музикално риалити на БНТ, „Искам работа“ по NOVA и „Супердоктор“ по България Он Ер. Била е водещ и на политическо риалити -„Обещанието“ на БНТ.

Дойчинова е основател на кампанията „Будител на годината“, посланик е на UNICEF в кампанията „Един пакет, една ваксина“, посветен на борбата срещу тетануса в най-бедните страни по света.

От началото на 2023 г., Ива Дойчинова оглави екипа на „Радио Фокус“, където заема длъжността „Програмен директор“.

Ива Дойчинова е омъжена и има две дъщери.